Jeg fikk min første ponni da jeg var 11 år. Det var dressur som ble den store lidenskapen. Etter 3 norgesmesterskap og 6 år som ponnirytter, ble det overgang til stor hest. Fabianca klarte imidlertid å skade seg ute på beitet og ble operert for brudd på griffelbenet. Etter dette slet hun med følgeskader og vanlig veterinærmedisin kom til kort. Jeg fikk i denne tiden enormt mye hjelp av Per Martens, som også viste meg at det er mulig å kombinere veterinærmedisin med et åpent sinn mot alternativ behandling. Humankiropraktor Kristin Thue Kristiansen begynte å behandle Fabianca og jeg fikk en «ny» hest. Det holdt imidlertid ikke lenge, og etter en stund var det klart at hun ikke fungerte. Da hadde jeg hatt henne i 10 år, og hatt problemer i 9 av dem. Heldigvis hadde jeg et nydelig avkom: Laurentia.
Tia ramlet på isen da hun var 2 år, og er årsaken til at jeg reiste på kurs rundt omkring i verden for å prøve å få henne helt frisk. Det er uvurdelig å kunne kjenne på hesten under ridning, under kjøring og fra bakken for deretter å sammenlikne det jeg kjenner der, med det jeg kjenner i hendene under en undersøkelse. Samtidig har det vist meg at svært mange problemer kan løses vha trening, skoing og behandling.
Våren 2002 ble jeg uteksaminert fra NVH og dro deretter ut på hvalfangst. Jeg startet min egen praksis mens jeg jobbet på Prior. Sommeren 2003 dro jeg til Torbjörn Lundström på Djurtandvårskliniken i Sverige og var der på fulltid i 1,5 år. Høsten 2004 besto jeg eksamen i akupunktur for veterinærer i Danmark.
I august 2005 avla jeg eksamen i kiropraktikk ved The international academy of veterinary chiropractic i Tyskland, og ble sertifisert av The international veterinary chiropractic association. Du kan lese om utdannelsen dersom du går inn på linkene nederst på siden.
I 2008 tok jeg de tre tannkursene som arrangerer på SLU i Sverige med Torbjörn Lundström, i 2010 avla jeg godkjent eksamen i hesteodontologi ved universitetet i Uppsala.
Jeg er stadig på etterutdanninger. I oktober 2008 begynte jeg på kinesiologiutdannelse for veterinærer/kiropraktorer i Tyskland med Carl DeStefano som lærer, og jeg tar stadig nye kurs i det, både i Tyskland og USA.
1-2 uker hvert år er jeg på Djurtandvårdskliniken for å få påfyll.
Da jeg tok mitt første kurs i kinesiologi, fikk jeg klar beskjed om at man ikke kunne komme helt i mål med behandlingen uten å kunne noe craniosacralterapi.
Fra høsten 2011 til høsten 2012 har jeg derfor tatt kurs i craniosacralterapi for mennesker og dyr. Det har vært veldig nyttig å trene på mennesker, for de ligger som regel litt mer i ro og gir verbale tilbakemeldingerr. Jeg inkorporer craniosacralterapi på så og si alle behandlinger jeg gjør i kiropraktikk.
Når det gjelder trening av hest, åpnet det seg en ny verden når jeg begynte å ri for Julio Borba i 2007. Da skjønte jeg for alvor hvor mye treningen har å si for et vellykket resultat. Hesten ble smidigere og friskere for hver time jeg red, og han viste meg øvelser som nesten kan betraktes som «yoga for hest».